Sådan vælger du den rigtige vask til badeværelset

Er du på udkig efter en ny badeværelsesvask, men ikke rigtigt ved, hvor du skal begynde og ende? Når man skal vælge en ny vask til badeværelset, er der flere ting, man kan have i tankerne, og dem ser vi nærmere på her, så læs med og få gode råd til at finde den helt rigtige vask til dit badeværelse.

En badeværelsesvask har naturligvis som hovedformål at være funktionel, men herudover gør det ikke noget, at den også er pæn og ikke mindst passer til badeværelsets øvrige interiør, så man opnår et fuldendt look i dette rum, hvor det drejer sig om personlig pleje og velvære.

Det kan du overveje, når du skal vælge vask

En af de ting, man skal tænke på, er hvilken form, man ønsker på sin badeværelsesvask. Skal den være rund, oval eller måske firkantet? Tidligere var det meget ualmindeligt at se firkantede vaske i badeværelset, men i dag er næsten omvendt, for i de fleste nybyggede huse vælger man en firkantet vask, og sådan skifter moden også inden for dette område.

Udover formen skal man også tænke over, hvilken form for lukkemekanisme man ønsker til sin badeværelsesvask, for her er der flere muligheder, nemlig den gode gamle prop med en kæde i men også den mere moderne med en pal, hvormed man får den integrerede bundprop til at åbne og lukke.

Man kan også overveje, om man ønsker en integreret vask, der altså er nedsænket i en bordplade, eller om man hellere vil have en frithængende vask. Med en integreret badeværelsesvask har man plads til at lægge ting ved siden af vasken som eksempelvis sæbe, tandbørste, make-uppung eller andre ting, man har brug for til at gøre sig i stand med.

Således er der flere ting, man kan overveje, når man er på udkig efter en vask til badeværelset, og ikke mindst farven kan man med fordel tænke over. Selvom en mosgrøn vask kan synes skøn i det øjeblik, man står i byggemarkedet og skal vælge, har man ikke nødvendigvis lyst til at se på den de næste 20 år.