Klassisk lampe i dansk design

Ude godt, men hjemme bedst. Den gamle sandhed holder stadig vand. Det er rart at være hjemme. Og det er spændende at indrette hjemmet, så det bliver et smukt og behageligt sted at være. Det gælder om at finde de møbler, der tager sig godt ud, er funktionelle og passer ind i stilen. Der må godt være små stilbrud rundt omkring, det giver kun hjemmet charme, men den overordnede retning skal være til at få øje på. Det behøver ikke at være svært.

Når det kommer til belysning, er ph5 et godt bud på en lampe, der næsten ikke kan fejlplaceres. Og det til trods for at den er designet af en af Danmarks største designere, med stort fokus på det moderne. Den geniale ph5 er designet af Poul Henningsen, som var en mand med mange jern i ilden. Som arkitekt har han, især på belysningsområdet, designet en række enestående smukke lamper med det blødeste, skønne lys.

En dansker af internationalt format

Selv om ph5 nok er hans kendteste værk, så gjorde Poul Henningsen sig i høj grad også bemærket uden for design-miljøet. Som forfatter til flere af de mest kendte danske sange og som debattør i den kulturradikale ende, var han en mastodont i dansk kulturliv på sin tid. Med ph5 har han leveret et skoleeksempel på dansk design når det er bedst.

Poul Henningsen udforskede med ph5 lysets stoflighed og brydning. Han brugte en stor del af sit liv på dette pionerarbejde. At ph5 blev så smuk er ikke bare et resultat af hans evner som formgiver, men lige så meget af hans utrættelige arbejde med at få lys til at falde på en blød, naturlig måde.

Går aldrig af mode

Denne lampe er et ikon i dansk designhistorie, som vil blive stående langt ud i fremtiden. Klassisk og tidløs som den er.