Derfor vil Overalls Altid Blive Moderne Igen

Hvis du har et job, hvor du arbejder med hænderne, så har du sandsynligvis et par overalls. Det er nemlig noget af det mest oplagte arbejdstøj til rigtigt mange forskellige professioner. Det er let at se hvorfor overalls er praktiske, og de færreste behøver særligt meget overbevisning, før de investerer i et par overalls til arbejdet. Mange arbejdspladser stiller da også helt automatisk overalls og kedeldragter til rådighed til deres ansatte.

Det er let at se, hvordan et par overalls gør livet lettere for folk. Først og fremmest så er overalls en let og hurtig måde, at beskytte sit almindelige tøj fra, at blive snavset. Et par overalls kommer typisk i en størrelse, hvor de let kan trækkes over dit almindelige tøj. Man behøver altså ikke at skifte tøj, bare fordi man skal til at arbejde. Man trækker bare et par overalls over det almindelige tøj, og så er man klar. Sådan et par overalls er typisk designet på en måde, så de er enormt slidstærke, og er rimeligt resistente overfor pletter og andet snavs. Man behøver altså ikke at bekymre sig om at bukserne slides op eller får huller, selvom man udsætter dem for lidt af hvert i forbindelse med arbejdet. De er samtidig lette at vaske, da de er hårdføre, og er designet med beskidt arbejde i tankerne.

De overalls der produceres som arbejdstøj har typisk også en lang række andre praktiske ting, der er tænkt ind i designet. Et par overalls kommer eksempelvis ofte med mange praktiske lommer. Det gør det altså let at have værktøjet med sig, og gør arbejdsdagen betydeligt lettere.

Men overalls er faktisk mere end bare arbejdstøj. Det har også engang været den højeste mode, og bliver det sandsynligvis snart igen. Overalls har nemlig en tendens til, at snige sig ind i modebilledet, med cirka 10 års mellemrum. De har gjort det flere gange nu, og vi kan godt forvente, at de snart gør det igen.

Jeg ser det faktisk ikke som den store overraskelse, at overalls formår at blive moderne gang på gang. Der er tale om bukser der er så praktiske, at flere ser dem som det ultimative arbejdstøj. Så længe tøjet er en del af mange former for jobs, så er det en stil, der vil blive ”genopdaget” igen og igen. Overalls er praktiske, har et meget karakteristisk udseende, og vækker samtidig en retro-følelse hos rigtigt mange mennesker. Det er derfor kun et spørgsmål om tid, før overalls igen kommer på mode udenfor arbejdet. De vil så nok holde sig moderne i et par år, og så langsomt gå af mode igen. De vil dog altid forblive praktiske arbejdsbukser, og vil nærmest med sikkerhed blive moderne igen nogen år efter.