Derfor er blazeren den ultimative klassiker

Hvis du vil udstråle, at du har stil og tjek på tingene, så er der ingen vej uden om den klassiske jakke, som har været på markedet i godt og vel 200 år. Hvorfor er en blazer et så uopslideligt modeikon? Vi går på jagt efter svaret.

De vidste nok ikke, at de satte gang i en af verdens største modetrends, da det kvindelig ro-hold Lady Margaret Boat Club fra St. Johns college på Cambridge University i 1825 viste sig frem i en knaldrød, kort jakke med gyldne eller sølvfarvede knapper. Selvom nogle af detaljerne nok har ændret sig lidt, ligner det stadig den blazer, som mange går rundt med i dag.

Den på én gang formelle og casual stil har siden da udstrålet stil og overskud. Du har kunnet vise omverdenen, at du går op i, at du er velklædt, men du behøver ikke at være totalt pakket ind i et stramt jakkesæt. Du kan nemlig bære din blazer både sammen med en t-shirt, en skjorte, eller hvad du ellers kan forestille dig. Uanset hvad giver den dig et lidt mere stilfuldt look, som signalerer til omverdenen, at den skal tage dig seriøst.

Et stykke tøj, der tilpasser sig enhver situation

Den har vist sig som en beklædningsgenstand, der tilpasser sig utroligt godt til sin omskiftelige samtid. Uanset om moden dikterer, at tøj skal være løst eller stramt, mørkt eller farverigt, har en blazer til alle tider passet perfekt ind i garderoben. På den måde har designere kunnet bruge den klassiske ramme til at eksperimentere lidt mere med syninger, knapper, mønstre og alle andre tænkelige elementer, som kan varieres med den klassiske jakke.

For mange er det også en meget praktisk del af garderoben. Mange folk har en blazer hængende på deres kontor, som de hurtigt kan tage på, når de skal se lidt mere formelle ud. For hvem ved, om der pludselig kommer et vigtigt møde i kalenderen, eller du bliver inviteret på en forretningsmiddag?

Mon ikke også, at en del studerende har trukket i en jakke for at se lidt mere seriøse ud overfor censor og eksaminator, der måske kvitterer med en lidt bedre karakter, hvis man ligger og balancerer mellem et 4- eller 7-tal?